Erhvervsleasing – Hvad er Erhvervsleasing?

Erhvervsleasing er en leasingform hvor virksomheden betaler alle bilens omkostninger.

Der findes flere typer af leasing, og derfor kan man måske undre sig over, hvad forskellen er. Vil man gerne erhvervslease, og tænker på hvad erhvervsleasing er, så er det, når virksomheden eller firmaet betaler alle bilens omkostninger.

Erhvervs leasing er en almindelig form for flexleasing. Gør man brug af leasing biler erhverv, kan man få store fordele i forhold til både fleksibiliteten af leasingaftalen, samt i forhold til beskatning. Hvis man gerne vil bruge en firmabil privat, skal man beskattes af fri bil. Vil man gerne benytte sig af erhvervsleasing biler udelukkende til erhverv, så er leasingydelsen fuldt fradragsberettigt.

Fordele ved Erhvervsleasing

  • Mindre likviditetsbinding for virksomheden
  • Fuld fradrag når den kun bruges til erhverv

Ulemper ved Erhvervsleasing

  • Må ikke bruges privat uden ekstra beskatning

Så hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing betyder, at virksomheden står for betalingen af alle bilens omkostninger. Der er mange fordele ved erhvervs leasing. Blandt andet er der fordele at hente i forhold til beskatning og fleksibiliteten i leasingaftalen. Leasing erhverv har også den fordel, at virksomheden ikke skal af med store summer i firmabiler, hvilket betyder, at man kan beholde likviditeten i virksomheden.

Der kan være fordele ved erhvervsleasing for både virksomheden og medarbejderen. Ønsker man at bruge erhvervsleasing biler til privatbrug, skal man beskattes af fri bil. Dette gøres på samme måde, som hvis virksomheden havde købt bilen på leasingtidspunktet. Dette betyder, at man beskatter ud fra fakturaprisen inklusiv registreringsafgiften, momsen, leveringsomkostningerne, samt registreringsafgiftspligtigt tilbehør.

Bruger man udelukkende den erhvervsleasede bil til erhverv, er leasingydelsen fuldt fradragsberettigt.

Behold likviditeten i virksomheden

Der er også fordele at hente i forhold til virksomhedens likviditet, hvis man vælger erhvervsleasing, da man ikke binder sin likviditet i bilerne, men i stedet beholder den i virksomheden. Det kan man, fordi man ved erhvervsleasing ikke skal ud og invistere store beløb i firmabilerne, som man skal, hvis man købte bilerne.

To typer for erhvervsleasing

Vil man erhvervslease skal man være opmærksom på, at der findes to typer af erhvervsleasing. Der er operationel leasing og finansiel leasing. Ved operationel leasing får man et fuldt budgetoverblik over leasingydelserne. Her slipper man som udgangspunkt også for de bekymringer, der er normalt forekommer, når man har bil, da man helt nødagtigt ved, hvad bilen koster om måneden. Derudover vil det oftest være leasingselskabet, der betaler for service og reparationer i leasingperioden. Ved finansiel leasing skal man som udgangspunkt selv betale for service og eventuelle reparationer. Dette betyder, at man ikke skal stå til regnskab over for leasingselskabet ved endt leasingperiode, hvis der er skader på bilen. Selvbetalingen betyder dog også, at den finasielle leasing ikke umiddelbart er lige så tryg, som operationel leasing.